Een aangepast fitnessprogramma verbetert je gezondheid en doet je sneller afvallen

Fitness Roosendaal

Fitness is een van de meest populaire vormen van krachttraining en daar raken meer landgenoten van overtuigd. Zowel jong als minder jong zorgt met fitness voor een gezonder lichaam en een goede conditie. Aangepaste oefeningen vergroten je spiermassa en versterken je spieren. Dat is vooral belangrijk als je iets aan je overgewicht wilt doen. Hoe groter je spiermassa hoe meer vet je verbrandt en hoe sneller je afvalt. Spieren verbruiken namelijk energie (calorie├źn), zelfs in rust en tijdens je slaap. Je weerstand vergroten doe je met aangepaste fitness oefeningen. Dat verkleint je risico op allerlei aandoeningen zoals verkoudheden, griep, corona, infecties, bronchitis en pijnlijke urinewegeninfecties. Wil je ook je conditie en tegelijk je gezondheid verbeteren en makkelijker afvallen en woon je in de regio Roosendaal? Dan staan de fitnesscoaches van Fitness Roosendaal je constant met raad en daad bij.

Cardio en krachttraining

Een getraind lichaam met meer spieren en weinig vet krijg je alleen met cardio en krachttraining. Naast wandelen, lopen, joggen of fietsen moet je dus ook met gewichten werken zoals kettlebells en dumbells. En dat doe je best onder begeleiding van een fitness coach. Fitness oefeningen verbeteren ook je gezondheid en je lichaamshouding. Met fitnessoefeningen zet je alle spiergroepen aan het werk, zowel die van je boven als van je onderlichaam.

Meer en sterkere spieren

Spieropbouw en het versterken van je spieren is super belangrijk. Niet alleen zware inspanningen maar zeker ook een ongezond eetpatroon met te weinig eiwitten en teveel ongezonde vetten en koolhydraten zorgen voor spierafbouw. Gezond en natuurlijk eten met veel eiwitten, gezonde vetten en trage koolhydraten, vitaminen, mineralen en voedingsvezels gecombineerd cardio en krachttrainingen in de fitness brengen daar verandering in.

De voordelen van trainen in de fitness:

  • Stimuleert je vetverbranding en doet je makkelijker afvallen
  • Zorgt voor een strak en slank lichaam
  • Verbetert je prestaties
  • Vermindert stress
  • Zorgt voor een gezonde bloeddruk en een betere bloedcirculatie
  • Vermindert je risico op aderverkalking, hart- en vaatziekten en diabetes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *