Outplacementbegeleiding

outplacementbegeleiding

Outplacementbegeleiding is een vorm van begeleiding die je aangeboden wordt op het moment dat je je ontslag krijgt. Outplacementbegeleiding wordt geboden door een gespecialiseerde dienstverlener. Wanneer je net ontslagen bent kan dit nogal wat gevoelens met zich meebrengen. De gevoelens hiervan kunnen wisselend zijn, omdat er verschillende redenen van ontslag kunnen zijn. Je kunt bijvoorbeeld worden ontslagen omdat je niet naar behoren functioneert en hier al meerdere keer op aan bent gesproken, of omdat het bedrijf waarvoor jij werkzaam was te maken kreeg met bezuinigingen en jouw functie kwam te vervallen. Niet iedereen wordt dan ook om dezelfde reden ontslagen. Wanneer je ontslagen bent zal je waarschijnlijk op zoek gaan naar een andere baan.

Op zoek naar een andere baan

Het zoeken naar een andere baan kan soms best lastig zijn. Outplacementbegeleiding kan je hierbij ondersteuning bieden. Misschien wil je wel een compleet andere baan, of misschien wil je wel andere kwaliteiten benutten dan dat je voorheen deed. Het op zoek gaan naar een nieuwe baan valt dan ook niet altijd mee. Zeker niet omdat je vaak weet dat je niet de enige bent die op een bepaalde vacature heeft gesolliciteerd. Het is dan ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat zowel jouw sollicitatiebrief, als je cv opvallen bij je toekomstige nieuwe werkgever. Tegenwoordig zijn er allerlei handige tools die je kunt gebruiken om jouw cv net dat stukje extra uitstraling te geven. Daarnaast vergroot outplacementbegeleiding ook vaak de kans op een nieuwe baan.

Gebruik maken van outplacementbegeleiding

Bij outplacementbegeleiding wordt er gekeken naar zowel je sterke- als je zwakke punten. Wanneer je ontslagen bent met een bepaalde reden die betrekking heeft op jou als persoon zal er ook hieraan aandacht worden besteed. Daarnaast kan het bijvoorbeeld al een lang gekoesterde wens van je zijn om te starten als zelfstandig ondernemer. Ook bij het starten als zelfstandig ondernemer kan outplacementbegeleiding je ondersteuning bieden. Want bij het starten als zelfstandige of het op zoek gaan naar een nieuwe geschikte baan komt vaak heel wat kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *