EMDR therapie in Roosendaal

EMDR therapie Roosendaal

Wanneer je klachten ervaart als gevolg van een heftige gebeurtenis die je hebt meegemaakt, kan het raadzaam zijn om op zoek te gaan naar EMDR therapie in Roosendaal. Het verwerken van een heftige gebeurtenis is namelijk iets wat je niet altijd alleen kunt doen. Soms is een krijgen van een behandeling van een psycholoog hiervoor noodzakelijk. Wanneer je een heftige gebeurtenis hebt meegemaakt kun je als gevolg hiervan allerlei lichamelijke- en geestelijke klachten ontwikkelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan hoofdpijn, spierstijfheid, depressieve gevoelens, slaapproblemen, angstklachten, etc. Iedereen verwerkt een gebeurtenis heftig. Voor de een kunnen de gevolgen van het mee maken van een heftige gebeurtenis dan ook ernstiger zijn dan voor de ander.

Verschil in beleving

Ieder mens ervaart gebeurtenissen op zijn of haar manier. Dit is dan ook de reden waarom de ene gebeurtenis meer impact heeft op iemand als persoon, dan op de ander. Wanneer er over een heftige gebeurtenis gesproken wordt hoeft dit niet altijd om een ongeval, beroving of mishandeling te gaan. Ook het herhaaldelijk blootgesteld worden aan ruzies kan als een heftige gebeurtenis beschouwd worden. EMDR therapie in Roosendaal is dan ook een behandelmethode die niet allen voor volwassen effectief is, maar ook voor kinderen.

EMDR bij kinderen

Ook kinderen kunnen worden blootgesteld aan heftige gebeurtenissen. Hierbij kun je denken aan een echtscheiding, een ouder met psychiatrische problematiek zoals een verslaving, ruzies, een verkeersongeval, etc. EMDR is dan ook een effectieve behandelmethode die ook geschikt is voor kinderen. Deze methode is erop gericht om de lading van de gebeurtenis weg te nemen. Ook kinderen kunnen namelijk kampen met angstklachten of paniekaanvallen als gevolg van een heftige gebeurtenis. De psycholoog die gespecialiseerd is in EMDR therapie in Roosendaal zal samen met het kind en de ouder(s) in kaart brengen wat de problemen zijn, hoe deze zijn ontstaan, en hoe deze het behandeld kunnen worden. Vaak wordt dan ook bij kinderen gezien dat er een bepaalde mate van hechtingsproblematiek ontstaat wanneer kinderen al op zeer jonge leeftijd worden blootgesteld aan heftige gebeurtenissen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *