Burn-out in Den Bosch

Burn out Den Bosch

Wanneer je burn-out bent, zijn klachten als moe zijn, nergens zin in hebben, geen eetlust en je niet begrepen voelen dagelijkse koek. Alles lijkt te veel, te zwaar en/of te ingewikkeld. Het is alsof je onder water wordt gehouden door een te grote steen die aan je voet is vastgeknoopt. Het lukt je maar niet lukt om hier los van te komen en je hoofd boven water te krijgen. Burn-out therapiepraktijk in Den Bosch gaat samen met jou opzoek naar de oorzaak van jouw klachten, zodat jij ze kan overwinnen.

Hoe ontstaat een burn-out?

Een burn-out ontstaat meestal doordat we te veel op ons bordje hebben genomen. In de huidige Nederlandse maatschappij is dat een veel voorkomende valkuil. Dit heeft te maken met het feit dat we vaak eerder vanuit schaarste denken dan vanuit overvloed. Doordat we vanuit schaarste denken, denken we namelijk dat we te kort tijd hebben en dat alles NU moet gebeuren. We zitten hierdoor als het ware in een race tegen de klok. Hierdoor verliezen we het zicht op de realiteit en ontstaat het gevoel van stress. Stress pleegt roofbouw op ons lichaam, waardoor ze op een gegeven moment op de rem trapt omdat ze op is. Dat noemen we burn-out zijn.

Waarvoor is de burn-out/Wat kan je ervan leren?

Je kan dus zeggen dat de burn-out er is om je tot stilstand te brengen en je manier van leven onder de loep te nemen. Om meer rust te brengen in wat je doet en bij jezelf na te gaan of hetgeen je doet wel echt bij jou past. Wie ben jij? Wat wil jij? Leef je deze eigen visie en verlangens of leef je het leven wat je denkt te moeten leven om succesvol te zijn?

Hoe kan je een burn-out overwinnen?

In Den Bosch zit een praktijk die erin gespecialiseerd is om jou te helpen bij het beantwoorden van dit soort vragen. En ondersteunt je ook bij het onderzoeken van wat de oorzaak van jouw klacht(en) is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *