Daklekkage voorkomen of herstellen om erger te voorkomen

Daklekkage Utrecht

Daklekkage komt veel meer voor dan je denkt. Daar zijn vele oorzaken voor. In de eerste plaats ons sterk wisselend klimaat met regen, hoge temperaturen en vorst. Daklekkage voorkomen of zo vlug mogelijk herstellen is nodig om meer schade te voorkomen. Een lek herstellen is voor vaklui niet moeilijk. Het opzoeken ervan is dat wél. Daklekkage herstellen is lang niet altijd de beste oplossing. Vaak is het dak zo versleten dat een renovatie zich opdringt. Heb je te maken met een lek in je dak? Raadpleeg dan vrijblijvend de professionals van Daklekkage Utrecht.

Daklekkage bij schuine daken tijdig herkennen

Het tijdig herkennen van een daklekkage is nodig. Vaak manifesteert het probleem pas als je dak of zelfs je woning al schade opliepen. Oorzaken van daklekkage zijn vaak afhankelijk van het soort dak. Bij schuine daken zijn beschadigde, gescheurde of losgeslagen dakpannen vaak de oorzaak. Het opsporen van lekken van buitenaf is bij schuine daken niet zo eenvoudig. Lekken doen zich vaak voor op andere plaatsen dan waar je schade vaststelt. Zowel het dakbeschot als de isolatie en het plafond houden veel water tegen.

Daklekkage bij platte daken

Platte daken zijn meer vatbaar voor lekkages. Een slechte afvoer zorgt er voor dat veel water op je plat dak blijft staan. Veel gebruikte materialen zoals roofing of bitumen hebben het ook zwaar te verduren door ons sterk wisselende weersomstandigheden. Hoge temperaturen, vorst en plantengroei (mos) zorgen voor scheuren en drogen de bitumen uit. Niet goed aansluitend daklood, vooral bij dakkapellen en schoorstenen, is vaak oorzaak van daklekkages.

Verstopte schoorsteen

En dan zijn er nog verstopte schoorstenen die vaak voor lekken zorgen. Met een regelmatige schoonmaakbeurt, zeker in het najaar, kun je daklekken voorkomen.

Daklekken herstellen

Laat daklekkages altijd door vaklui herstellen. Zo ben je zeker dat de alles volgens het boekje gebeurde. Het vervangen van beschadigde dakpannen, daklood of door het aanbrengen van vloeibare bitumen op platte daken lossen het probleem op. De ervaren dakherstellers van Daklekkage Utrecht weten er alles van.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *