De beste babyvoeding 

beste babyvoeding

Heb jij een kleine of is er een kleine op komst? Je baby de juiste voeding geven is natuurlijk erg belangrijk. Als je je baby gezond eten geeft zal je baby sneller groeien, blijer zijn en zal zijn of haar lichaampje beter functioneren. Maar wat is nou de beste babyvoeding? Als je daar benieuwd naar bent, lees dan vooral verder. 

 

Borstvoeding 

 

In de eerste zes maanden is het geven van borstvoeding de beste voeding die je je kleine kan geven. En dan is het ook nog eens puur natuur. Via borstvoeding krijgt je baby alle voedingsstoffen binnen die hij of zij nodig heeft, ook beschermt de borstvoeding je kleine tegen ziekten. En ander voordeel van het geven van borstvoeding is dat je baby over het algemeen minder pijn zal ervaren. Alleen maar voordelen dus.

 

Flesvoeding

 

Als jij door omstandigheden geen borstvoeding kan geven aan je baby is het alternatief om je baby een flesje te geven. Dit is melk en wordt ook wel kunstvoeding genoemd. Welke je kiest maakt in principe niet uit, omdat in elke kunstvoeding alle nodige stoffen aanwezig zullen zijn. Je kan deze flesvoeding vinden onder de naam; volledige zuigelingenvoeding. Wees niet ongerust als je je baby deze voeding moet geven, het is een perfect alternatief voor borstvoeding. 

 

De eerste hapjes 

 

Als je baby ongeveer vier maanden oud is kan je gaan beginnen met het geven van de eerste hapjes. Dit is natuurlijk een bijzonder moment. De ene baby zal veel liever beginnen met eten dan de andere baby en dat is heel gewoon. Tot je baby ongeveer acht maanden is geef je je baby enkel oefenhapjes. Dit betekent dat je dan nog gewoon door moet gaan met het geven van de borst- of flesvoeding en het enkel een paar hapjes zijn die je je baby geeft. Zo kan je het heel rustig opbouwen en het maagje van je kleine rustig aan het eten van vaste voeding laten wennen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *