Scootmobiel

Scootmobiel

Soms kan het handig zijn om een scootmobiel te gebruiken als hulpmiddel. Dit omdat je bijvoorbeeld niet meer in staat bent om langere afstanden te lopen. Of omdat je niet in het bezit bent van een rijbewijs of auto en je mobiliteit de afgelopen jaren sterk is afgenomen. Door middel van een scootmobiel kun je toch zelfstandig om boodschappen en hoef je niet steeds een beroep te doen op je omgeving. Aan de dag van vandaag werken immers de meesten en hebben zij naast hun werk nog tal van andere bezigheden. Daarnaast is het ook belangrijk om je zelfredzaamheid zoveel mogelijk in stand te houden.

Zelfredzaamheid in stand houden

Het in stand houden van je zelfredzaamheid is belangrijk. Ook wanneer je mobiliteit de afgelopen jaren sterk is afgenomen. Het afnemen van je mobiliteit kan allerlei oorzaken hebben. Hierbij kun je denken aan een ongeval of lichamelijk ziekte, maar ook als gevolg van de ouderdom neemt de mobiliteit bij veel mensen af. Wanneer je nog samen bent met je partner kan het enorm frustrerend zijn wanneer je partner nog wel mobiel is, maar die van jou is afgenomen. Je wil immers ook nog samen op pad kunnen net zoals jullie dit altijd deden. Door een scootmobiel aan te schaffen kun je toch nog op pad met je partner. Je partner kan dan bijvoorbeeld naast jou fietsen zodat jullie toch nog samen kunnen genieten van leuke uitstapjes. Echter kan de aanschaf van een scootmobiel wel een behoorlijke investering zijn.

Scootmobiel aanschaffen

Het aanschaffen van een scootmobiel is niet voor iedereen weggelegd. En ook niet iedereen krijgt een indicatie voor het aanschaffen van een scootmobiel zodat de kosten voor een groot gedeelte worden vergoed. Gelukkig bestaat er ook de mogelijkheid om een scootmobiel te huren, of kun je een tweedehands scootmobiel aanschaffen. De prijs van zo’n tweedehands scootmobiel zal vaak vele malen lager liggen dan de prijs die je voor een nieuwe scootmobiel betaald. Daarnaast zijn er allerlei verschillende soorten scootmobielen verkrijgbaar waarvan de prijs sterk kan verschillen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *