Rijschool Hoeksche Waard

Rijschool Hoeksche Waard

Op een dag sta je op en besef je je: je mag autorijden! Eindelijk. Vandaag de dag mag dat zelfs al als je 16,5 jaar oud bent. Vroeger was dat natuurlijk 18 jaar. Met 16,5 jaar mag je beginnen met autolessen en als je 17 jaar bent, mag je uiteindelijk ook echt afrijden. Maar door eerder te beginnen met lessen, heb je dus ook sneller je rijbewijs. Als je uiteindelijk de keuze hebt gemaakt om te gaan lessen, is het tijd om een rijschool uit te kiezen. Dat kan bijvoorbeeld rijschool Hoeksche Waard zijn, maar natuurlijk ook een andere.

Laat het lessen maar beginnen

Door het hele land vind je namelijk rijscholen waar jij kan beginnen met lessen. Het maakt dus niet uit waar je woont. Er is altijd wel een rijschool bij jou in de buurt. Als je eenmaal een rijschool hebt uitgekozen, en als je misschien zelfs al een proefles hebt gehad, kan het lessen beginnen. De tweede keuze die je moet maken, na het kiezen van het opleidingsbedrijf, is of je gaat voor een schakelauto of een automaat. Althans, als je die keuze kan maken.

Schakelen of liever automaat?

Heden ten dage kun je deze keuze bij autorijscholen maken. Dan hebben ze bijvoorbeeld een aantal lesauto’s: een paar automatische en een aantal schakelauto’s. Let er alleen wel op dat als je kiest voor een automaat, en je hier uiteindelijk ook in afrijdt dat je dan alleen in een automaat mag rijden. Je krijgt dan namelijk de automaatcode 78 op je rijbewijs. Dit houdt dus in dat je alleen in een automaat mag rijden. Maar les en rijd je af in een schakelauto, dan mag je later zowel in een schakelauto als in een automaat rijden.

Losse lessen of een pakket?

Een andere keuze die je moet maken, is of je gaat voor losse lessen of voor een bepaald pakket. Dit laatste is vaak een stuk voordeliger en soms zitten er nog wat extraatjes bij, bijvoorbeeld de prijs van je theorie-examen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *