Met de juiste gesprekstechnieken krijg je meer voor elkaar

Gesprekstechnieken

Heb jij het idee dat je op je werk niet alles voor elkaar krijgt wat je wilt? Dat je een beetje stilstaat in je carrière terwijl je heus wel wat in je mars hebt? Misschien zou je dan een cursus gesprekstechnieken kunnen overwegen. Het is namelijk zo dat mensen die sterk zijn in communiceren veel meer voor elkaar krijgen en als werknemer veel zelfverzekerder overkomen. Aan de ene kant is dat jammer, want het kan dus zijn dat jouw talenten minder goed tot uiting komen door het gebrek aan de juiste gesprekstechnieken, maar je kunt ze je wel prima eigen maken door een training te volgen. 

Communiceren kun je leren

Vind jij het altijd erg spannend om met een leidinggevende te praten? Krijg je het al benauwd bij de gedachte aan vergaderen met het hele team? Zoek dan een goede cursus gesprekstechnieken op. Daar ga je leren hoe je zelfverzekerder overkomt, hoe je dingen op de juiste manier kunt formuleren en hoe je effectiever communiceert. Sommige mensen kunnen dat van nature, anderen hebben daar een beetje hulp bij nodig. Feit is dat als je zo’n cursus gesprekstechnieken volgt je echt iets hebt om op terug te vallen. Je snapt de opbouw van een gesprek veel beter, voelt je minder onzeker en weet beter aan te geven wat je vindt en waar je grenzen liggen. Want ook grenzen aangeven is voor veel mensen best wel moeilijk. 

Cursus gesprekstechnieken in groepsverband

In de meeste gevallen is zo’n cursus effectieve communicatie in groepsverband. Dit is namelijk ideaal voor als je meteen met de aangeleerde technieken wilt oefenen. Je merkt dan direct waar bij jou de problemen ontstaan en wat voor jou aandachtspunten zijn. De begeleider of coach kan je dan persoonlijke tips en adviezen geven, en je zo helpen effectiever te communiceren. Over het algemeen voelen mensen zich na zo’n cursus veel minder nerveus voor gesprekken op het werk, en wilden ze dat ze het eerder hadden gedaan. Dus waar wacht je nog op?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *