Was drogen

Was drogen

Wil jij de was op een milieuvriendelijke manier drogen dan kun je kiezen voor een handig droogrek.  Het ophangen van de was is namelijk beter voor het milieu dan het gebruik van een droger. Op mooie dagen kun je de was buiten ophangen, maar wat nou als het regent. Dan is het handig om de was binnen te drogen.

 

Wassen is iets wat bijna dagelijks in je routine voorkomt. Het hangt natuurlijk wel een beetje af van hoe groot het huishouden is. Als je een groot gezin hebt, heb je natuurlijk veel meer was.

 

 

Ruimte besparen

Bij het hangend gebruiken van een droogrek, bespaar je veel ruimte. Daar is het ‘droogrek hangend’ op gemaakt.  Zo’n soort droogrek neemt nauwelijks ruimte in doordat je hem in de lucht hangt. Bovendien droogt het wasgoed dat je ophangt sneller omdat het languit kan hangen. Er zijn verschillende varianten beschikbaar op dit gebied. Zo zijn er diverse groottes beschikbaar. Er zijn grote modellen en kleine modellen. Het is maar net wat past bij de ruimte die jij voor ogen hebt. De meest standaard maat is een rek met 7 stangen. Als je een kleinere ruimte hebt, worden de rekken met 5 en 6 stangen ook vaak gekozen. De grootste modellen zitten tussen de 180 en 200 centimeter.

Overal het algemeen zijn de droogrekken duurzaam in het gebruik en gaan dus lang mee. Na een tijdje kan het zo zijn dat het touw niet meer helemaal goed is. Deze zijn makkelijk te vervangen zodat het rek nog een tijd mee kan gaan.

Het is mogelijk om op het ‘droogrek hangend’ natte handdoeken te laten drogen. Je kunt hem namelijk ook in de badkamer aan het plafond hangen. De badhanddoeken hangen zo naar beneden en worden zo snel droog. Wanneer je de verwarming aan hebt staan, gaat het nog een stuk sneller. Mocht het zo zijn dat je bent nat geregend, dan kun je er ook natte kleding aan ophangen. Er druppelt dan ook niet zomaar water op de vloer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *