Teamcoaching Rotterdam

teamcoaching

Misschien vraag je je af wat teamcoaching precies inhoudt. In feite is teamcoaching eigenlijk vooral relevant voor bedrijven en organisaties. Teams zijn namelijk ‘gedwongen’ om samen te werken, zonder dat ze voor elkaar gekozen hebben. Daarom kunnen er soms wat struikelblokken of conflicten ontstaan. Meestal ontstaat dit door een gebrek aan communicatie. Echter, vaak zijn deze problemen goed op te lossen. Dit kan door middel van teamcoaching in Rotterdam. Bij teamcoaching kan gebruik worden gemaakt van individuele gesprekken waarin problemen aangekaart worden, waarna dit in groepsverband besproken kan worden. Echter, het kan ook allemaal in groepsverband gebeuren, zodat iedereen weet wie zich op een bepaalde manier voelt en zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

Verschil tussen teamcoaching en teambuilding

Teamcoaching helpt jou en je team om problemen en misverstanden op te lossen. Maar dat is niet het enige waar teamcoaching goed voor is. Het werkt ook voor preventie van problemen, door samen een goede communicatie te houden en door middel van een coach die jullie hierbij ondersteunt. Je kan echter ook kiezen voor teambuilding in Rotterdam. Hierbij leg je meer de focus op het samenwerken buiten de werkvloer. Teambuilding gaat erom dat je elkaar leert kennen in persoonlijke sfeer, zodat je ook een persoonlijke band met je collega’s kan opbouwen.

Alles zodat het team weer optimaal presteert

Zowel teambuilding als teamcoaching zijn erop gericht dat je team weer optimaal gaat presteren. Dit kan dus door middel van coaching die ervoor zorgt dat je kan praten en discussiëren over waar je mee zit. Teambuilding werkt juist meer aan persoonlijke banden, die er hopelijk ook voor zorgen dat je op je werk het beter met je collega’s kunt vinden. Uiteindelijk kunnen beide manieren ervoor zorgen dat het team weer optimaal gaat presteren. Misschien werkt het zelfs wel het beste om voor een combinatie van beide manieren te kiezen, omdat zo zowel het persoonlijke als het werkgerelateerde aangepakt wordt onder professionele begeleiding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *