Techno music is weer helemaal terug

Techno music

Techno music is van oorsprong een muziekstijl die rond de jaren 70-80 opkwam, toentertijd was elektronische muziek nog veelal onbekend en moesten mensen wennen aan deze verandering. Nu is Techno music een muziekgenre dat weer helemaal terug van weggeweest is. Daarom zijn steeds meer feestjes nu voorzien van goede techno setjes waar je heerlijk op kunt dansen. Toch blijft techno music ook verbonden met geheime feestjes op afgelegen plekken, denk bijvoorbeeld eens aan de leegstaande panden in Berlijn, de echte techno underground scene.

Verschillende soorten techno music

Techno music is herkenbaar aan zijn gevarieerde melodieën die een herhaaldelijke beat hebben maar veel mensen verwarren techno met house. Ondanks dat de twee op elkaar lijken bevat techno vaak meer een herhaling van melodieën. Toch zijn er heel veel verschillende subgenres zoals acid techno. Het ene nummer is toch weer anders dan de ander. Zo is er snelle upbeat techno music die vrolijke melodieën bevat voor bij bijvoorbeeld een strandfeestje die doorgaat tot in de late uurtjes. Maar techno music bestaat ook in langzamere kalmerende versies, ook wel ‘chill techno’ of ‘lounge techno’. De muziekstijl past dus bij verschillende stemmingen en evenementen. Om wat verschillende techno DJ’s te noemen: Carl Cox,  Solomun en Dixon.

Techno music aanschaffen

Omdat veel mensen tegenwoordig techno luisteren ben je misschien wel benieuwd geworden naar hoe je naar techno music kunt luisteren. Ondanks dat je techno music online kunt luisteren via verschillende platforms is het soms ook heel fijn om techno music op CD of Vinyl te hebben zodat je de muziek beter ervaart. Het is daarom ook belangrijk om CD’s en Vinylplaten te kopen die van hoge kwaliteit zijn. Hierdoor zijn alle klanken en beats helder. Zo luister je optimaal naar techno music. Tevens is het nostalgische gevoel van een CD en vinylplaat een hele leuke bijkomstigheid, zo kun je bijvoorbeeld aan jouw zoon of dochter laten zien hoe vroeger muziek werd afgespeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *