Jongerencoach helpt jongeren in hun dagelijks leven

jongerencoach Amstelveen

Veel jongeren hebben het moeilijk. Ze krijgen hun leven maar niet op de rails. Hun sociale contacten verlopen meestal via hun smartphone, facebook, snapchat, skype, whatsapp of andere sociale netwerken. Je vindt ze vaak achter de televisie of de gamecomputer en zijn steeds minder actief. Dat heeft ernstige gevolgen voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Meer jongeren hebben last van overgewicht en obesitas. En ondanks hun vele online contacten raken ze meer geïsoleerd dan ooit. Ze zijn moeilijk te motiveren en maken de verkeerde keuzes. Jongeren raken schoolmoe en verlaten de school zonder diploma. Een job vinden waar ze zich goed in voelen wordt dan moeilijk, vaak zelfs onmogelijk. Zo raken ze in een vicieuze cirkel die ze alleen niet kunnen doorbreken. Hierbij kan een jongerencoach een uitweg bieden. Hij of zij helpt, ondersteunt, activeert en motiveert om de jongeren weer op het juiste spoor te brengen.

Alledaagse problemen

Een jongerencoach biedt jongeren hulp en geven hen het extra steuntje in de rug die deze jongeren nodig hebben. Coaches willen de jongeren meer regelmaat geven. Ze leren hen weer hun leven te organiseren en de juiste keuzes maken. Jongerencoaches zoeken mee naar geschikt werk en een zinvol sociaal leven.

Luisterend oor

Jongerencoaches hebben vooral een luisterend oor, kunnen goed luisteren en praten met jongeren. Zo leren ze de jongeren weer zichzelf te begrijpen. Zo komt er meer structuur in het leven van de jongeren. Er worden duidelijke afspraken gemaakt die ook worden gecontroleerd.

Informeren en adviseren

Een jongerencoach heeft zijn of haar leven op orde maar begrijpt dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Om te slagen moet er een klik zijn tussen hem en de jongere.

Langdurig contact

Hoe langer het contact tussen coach en jongere hoe beter de resultaten. Het opvolgen van de vorderingen stimuleert en motiveert jongeren. Jongerencoaches worden vaak ingeschakeld in samenwerkingsprojecten, bijvoorbeeld in buurtwerk. Woon je in de regio Amstelveen en heb je nood aan begeleiding en ondersteuning? Dan is een bezoek aan Jongerencoach Amstelveen een goed idee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *